כדי להבטיח את בריאות כלל האוכלוסייה, יש לשלב בכל תהליך הייצור והשיווק גם טכנולוג מזון לצורך תחזוקת מערכת האיכות ובקרה על תהליכי היצור רכש חומרי הגלם ואיכות המוצר הסופי.
כל עסק שעוסק בתחום המזון ( מעל גודל מסויים – נפח פעילת מסוים )נדרש להעסיק טכנולוג \ מהנדס מזון למטרות בקרה שוטפת של רכש חומרי הגלם , תהליכי היצור והמוצר הסופי , כמו לדוג' מפעל לקופסאות שימורים או מחלבה לגבינות, יהיו זקוקים לסיוע של טכנולוג מזון, כך גם בתחום הקונדיטוריה המייצרת מאפים, לחמים ומתוקים לכלל האוכלוסייה- כאשר המטרה היא לייצר מוצר איכותי עם מינימום סיכון הן ליצרן והן לצרכן .
בהגשה של מסמכים לרישיון יצרן קונדיטוריה יש להציג תרשים סביבה תוכנית מגרש ותוכנית משורטטת של המקום עם פירוט אודות הצנרת והביוב, מערכת הניקוז ויתר מתקני האינסטלציה במקום. כמו כן, תוכנית של הסידור הפנימי של החלל, שבו יפורטו האביזרים וכלל הציוד בהם נעשה שימוש לצורך ההתנהלות והפעילות במקום. בנוסף, נדרשת פרשה טכנית הכוללת חלק סביבתי – שמפרטת אודות המוצרים שאותם תייצר הקונדיטוריה, את התפוקה העתידית (מבחינת תוצרים, חומרי גלם וכל חומר עזר כמו קופסאות, עטיפה, אריזה וכולי), אזור האחסון של הקונדיטוריה, כמות העובדים וכולי. כדי לא לעכב שלא לצורך את קבלת הרישיון יש להקפיד שכל התכניות נערכות לפי ההנחיות ובסיוע של איש מקצוע.